Teréz – vår förlängda arm

Från flera av våra samarbetsorganisationer i Rumänien har vi fått larmrapporter om hus (läs skjul) som brunnit ned. Från Teréz, som är socionom och anställd som socialarbetare i Valea Rece, en bosättning för mer än 2000 romer, får vi följande berättelse:
"Detta är Ana hon är 12 år. Hon är ett av tio barn i familjen. De är nu helt utan bostad. Förra veckan brann deras hus och ytterligare två intilliggande hem ned till grunden. Det var en kall natt. En av familjerna hade tänt stearinljus och troligtvis fanns det alkohol med i bilden. Mitt i natten började det brinna. Brandkåren larmades, men de hade svårt att nå fram till huset eftersom det knappt finns några gator. Innan branden kunde bekämpas hade tre hus totalförstörts. Husen var byggda av lera och spillrester från byggen och de stod väldigt tätt."
Ett stort antal familjer är i akut behov av hjälp. Teréz, och övriga medarbetare, gör vad de kan för att lindra nöden i Valea Rece. Hon strålar som en sol och ger en hälsning. "Utan er i Sverige skulle vi inte ha något att ge de behövande. Tack vare hjälpsändningarna och er kan vi erbjuda mat, kläder, skor, sängkläder, ved, möbler och mycket annat."

Publicerat den 21 mars