Vad kan jag göra?

Många är engagerade i Sam-Hjälps verksamhet. Det är ett stort nätverk av människor som gör det möjligt att gåvor kan skickas från avsändare till mottagare. Alla är lika viktiga i den långa kedjan av hjälparbetare. I Sam-Hjälp behövs den som har, styrka för att kunna lasta en långtradare, social kompetens för att möta kunder, flinka fingrar för praktiskt arbete, kompetens för att köra lastbil, sinne för att sköta bokföring, generositet för att ge bort såväl material som pengar sist och viktigast den som kan knäppa sina händer och bära vår verksamhet i bön.
Du är ett verktyg i Herrens hand. Vill du bli använd?

 • Inlämning av skänkta saker!

  Välkommen att lämna in dina skänkta saker på Tisdagar och Torsdagar kl. 9.30-14.00 och även under butikens öppettider.
  Har du ingen möjlighet att komma och lämna större saker, t. ex möbler, ringer du 036-177090 så kommer vi och hämtar. Tack för din gåva!

 • Betala gärna med Swish..

 • Godkända som mottagare!!

  Skattereduktion för gåvor till välgörenhet

  Den 1 juli återinförs skattereduktion för gåvor som skänks till ideell verksamhet. För att avdraget ska kunna utnyttjas ska minst 2 000 kronor ha skänkts under året. Gåvomottagarna ska vara godkända av Skatteverket. Nu återinförs skattereduktion för pengagåvor till svenska stiftelser, svenska ideella föreningar och svenskregistrerade trossamfund vars ändamål är att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning. Den som har fyllt 18 år och har skänkt minst 2 000 kronor under ett år får dra av 25 procent av det skänkta beloppet. De enskilda pengagåvorna får inte vara mindre än 200 kronor för att vara avdragsgilla.

  – Du kan dra av 1 500 kronor om året. Avdraget är 25 procent så för att kunna dra av 1 500 ska du totalt ha skänkt 6 000 kronor,
  säger Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.