Hälsningar från Rumänien!

Sam-Hjälp anordnar resor varje år för att besöka olika projekt som vi bedriver och stöttar. Just nu är det en resgrupp på 15 personer som besöker Rumänien. "Vi har det bra. Många starka upplevelser som verkligen har satt spår i oss. Igår var vi i Bacau och besökte ett av skolprojekten som Sam-Hjälp bedriver i Luncani utanför staden. Fantastisk glädje och engagemang hos elever och lärare med goda resultat som följd. Arbetet är viktigt för att barnen inte ska hamna i tiggeri eller människohandel. Vi har även besökt Targu Mures i centrala Rumänien och fått se fattiga områden som man inte ens trodde fanns. Utsattheten är enorm. Sam-Hjälp stöttar bland annat barnhem, försörjningsprojekt (pelletstillverkning), matbespisning och läxhjälp för romer i Targu Mures. Vi har bland annat en anställd socionom som jobbar i det absolut fattigaste området för att motivera barnen att gå i skola. Hon känner barnen och vet hur hon når dem. Vi var på en kvällssamling i fredags och gudstjänst i söndags där vi medverkade med sång av David och hälsningar från Sverige. Igår kom vi till barnhemmet Olteni och fick träffa barnen och föreståndare Istvan Kovacs. Vi besökte några killar i Bodoc på kvällen som har bott på barnhemmet. Alla killar har fått jobb och kan försörja sig själva. En kille har köpt en egen lägenhet nu. Helt fantastiskt!Vi hoppas att ni har det bra i Sverige. Hälsningar från ett varmt och vackert Rumänien"

Publicerat den 24 april

 • Betala gärna med Swish..

 • Inlämning av skänkta saker!

  Välkommen att lämna in dina skänkta saker på Tisdagar och Torsdagar kl. 9.30-14.00 och även under butikens öppettider.
  Har du ingen möjlighet att komma och lämna större saker, t. ex möbler, ringer du 036-177090 så kommer vi och hämtar. Tack för din gåva!

 • Godkända som mottagare!!

  Skattereduktion för gåvor till välgörenhet

  Den 1 juli återinförs skattereduktion för gåvor som skänks till ideell verksamhet. För att avdraget ska kunna utnyttjas ska minst 2 000 kronor ha skänkts under året. Gåvomottagarna ska vara godkända av Skatteverket. Nu återinförs skattereduktion för pengagåvor till svenska stiftelser, svenska ideella föreningar och svenskregistrerade trossamfund vars ändamål är att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning. Den som har fyllt 18 år och har skänkt minst 2 000 kronor under ett år får dra av 25 procent av det skänkta beloppet. De enskilda pengagåvorna får inte vara mindre än 200 kronor för att vara avdragsgilla.

  – Du kan dra av 1 500 kronor om året. Avdraget är 25 procent så för att kunna dra av 1 500 ska du totalt ha skänkt 6 000 kronor,
  säger Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.