”Hjälpen når fram!!

Förra hjälpsändningen skickade vi rullstolar till Rumänien och här berättar vår kontakt om biståndet vidare till en fattig familj i Bistrita.
I eftermiddag när vi tog rullstolen till en familj berättade barnets mor, att hennes son hade sagt att han skulle få en rullstol idag, för det hade han drömt.
Killen heter Morari Remus. Han är 32 år gammal, bor i Sieu Sfantu byn, Bistrita, med sina föräldrar. Hans far arbetar dagligen i en avlägsen by som träarbetare, mestadels är hans mamma hans primära vårdtagare. De var en familj av sex barn, Remus var den yngsta, och innan honom fick föräldrarna tvillingar som dog kort efter födseln. När Remus var fyra månader gammal, blev han diagnostiserad med en svår sjukdom, hans familj stod vid honom och har inte övervägt att ge bort honom, de bryr sig om honom med största omsorg och kärlek.
Tack för alla gåvor, det blir till stor välsignelse! Både ekonomiskt och med material.
Hjälpen når fram!

Publicerat den 4 juli

 • Inlämning av skänkta saker!

  Välkommen att lämna in dina skänkta saker på Tisdagar och Torsdagar kl. 9.30-14.00 och även under butikens öppettider.
  Har du ingen möjlighet att komma och lämna större saker, t. ex möbler, ringer du 036-177090 så kommer vi och hämtar. Tack för din gåva!

 • Godkända som mottagare!!

  Skattereduktion för gåvor till välgörenhet

  Den 1 juli återinförs skattereduktion för gåvor som skänks till ideell verksamhet. För att avdraget ska kunna utnyttjas ska minst 2 000 kronor ha skänkts under året. Gåvomottagarna ska vara godkända av Skatteverket. Nu återinförs skattereduktion för pengagåvor till svenska stiftelser, svenska ideella föreningar och svenskregistrerade trossamfund vars ändamål är att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning. Den som har fyllt 18 år och har skänkt minst 2 000 kronor under ett år får dra av 25 procent av det skänkta beloppet. De enskilda pengagåvorna får inte vara mindre än 200 kronor för att vara avdragsgilla.

  – Du kan dra av 1 500 kronor om året. Avdraget är 25 procent så för att kunna dra av 1 500 ska du totalt ha skänkt 6 000 kronor,
  säger Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

 • Betala gärna med Swish..