Intresset för Rumänien svalnar inte!

Nyligen kom 15 resenärer hem från en veckas resa i Rumänien. Det var en resa som anordnades av Sam-Hjälp.  Man besökte många olika sociala projekt som stöds av Sam-Hjälp genom finansiellt stöd eller humanitär hjälpsändningar. På resan gjordes många studiebesök där man på nära håll fick starka upplevelser av fattigdom och misär, men också många möten av tacksamhet och förnöjsamhet. Genom Sam-hjälps insatser får många människor, såväl barn som vuxna, hjälp till ett mer människovärdigt liv. Följ Sam-Hjälp på hemsidan och håll dig uppdaterad på möjligheten att följa med på en resa.

Publicerat den 11 maj

 • Inlämning av skänkta saker!

  Välkommen att lämna in dina skänkta saker på Tisdagar och Torsdagar kl. 9.30-14.00 och även under butikens öppettider.
  Har du ingen möjlighet att komma och lämna större saker, t. ex möbler, ringer du 036-177090 så kommer vi och hämtar. Tack för din gåva!

 • Godkända som mottagare!!

  Skattereduktion för gåvor till välgörenhet

  Den 1 juli återinförs skattereduktion för gåvor som skänks till ideell verksamhet. För att avdraget ska kunna utnyttjas ska minst 2 000 kronor ha skänkts under året. Gåvomottagarna ska vara godkända av Skatteverket. Nu återinförs skattereduktion för pengagåvor till svenska stiftelser, svenska ideella föreningar och svenskregistrerade trossamfund vars ändamål är att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning. Den som har fyllt 18 år och har skänkt minst 2 000 kronor under ett år får dra av 25 procent av det skänkta beloppet. De enskilda pengagåvorna får inte vara mindre än 200 kronor för att vara avdragsgilla.

  – Du kan dra av 1 500 kronor om året. Avdraget är 25 procent så för att kunna dra av 1 500 ska du totalt ha skänkt 6 000 kronor,
  säger Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

 • Betala gärna med Swish..