Resan till Vitryssland

Sam-Hjälp ordnar varje år resor till olika mottagarländer i Östeuropa. På dessa resor ges det tillfälle att sätta sig in i Sam-Hjälps hjälparbete och på plats se de olika hjälpinsatserna. Under resorna görs besök hemma hos familjer, i församlingar och på institutioner som sjukhus, rehabiliteringshem, barnhem, matbespisningar mm. Alla med det gemensamt att man fått del av hjälpsändningar eller ekonomiskt stöd från Sam-Hjälp. Just nu är en liten grupp på resa i norra delarna av Vitryssland. Under några intensiva dagar reser de runt och möter många människor, tar del av deras kultur och lär sig om förhållandena i Vitryssland.

Publicerat den 5 juni

 • Godkända som mottagare!!

  Skattereduktion för gåvor till välgörenhet

  Den 1 juli återinförs skattereduktion för gåvor som skänks till ideell verksamhet. För att avdraget ska kunna utnyttjas ska minst 2 000 kronor ha skänkts under året. Gåvomottagarna ska vara godkända av Skatteverket. Nu återinförs skattereduktion för pengagåvor till svenska stiftelser, svenska ideella föreningar och svenskregistrerade trossamfund vars ändamål är att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning. Den som har fyllt 18 år och har skänkt minst 2 000 kronor under ett år får dra av 25 procent av det skänkta beloppet. De enskilda pengagåvorna får inte vara mindre än 200 kronor för att vara avdragsgilla.

  – Du kan dra av 1 500 kronor om året. Avdraget är 25 procent så för att kunna dra av 1 500 ska du totalt ha skänkt 6 000 kronor,
  säger Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

 • Betala gärna med Swish..

 • Inlämning av skänkta saker!

  Välkommen att lämna in dina skänkta saker på Tisdagar och Torsdagar kl. 9.30-14.00 och även under butikens öppettider.
  Har du ingen möjlighet att komma och lämna större saker, t. ex möbler, ringer du 036-177090 så kommer vi och hämtar. Tack för din gåva!