Vårstädning i garderoberna

Nu närmar sig sol, vår och väder för lättare kläder. Passa på att titta igenom dina garderober. Använder du verkligen allt eller har kläderna bara blivit hängande? Passa på att lämna de kläder du inte längre använder till en klädinsamling. Sam-Hjälp har flera insamlingar på gång (fler kommer senare).
• 29-31 mars Fredag-Söndag Ä Månsarp
• 5-6 april Fredag-Lördag Ä Eksjö
Eller vill du själv anordna en klädinsamling. Hör av dig till Sam-Hjälps kontor 036-17 70 90 så hjälper vi dig med information och material du behöver.

Publicerat den 27 mars

 • Betala gärna med Swish..

 • Inlämning av skänkta saker!

  Välkommen att lämna in dina skänkta saker på Tisdagar och Torsdagar kl. 9.30-14.00 och även under butikens öppettider.
  Har du ingen möjlighet att komma och lämna större saker, t. ex möbler, ringer du 036-177090 så kommer vi och hämtar. Tack för din gåva!

 • Godkända som mottagare!!

  Skattereduktion för gåvor till välgörenhet

  Den 1 juli återinförs skattereduktion för gåvor som skänks till ideell verksamhet. För att avdraget ska kunna utnyttjas ska minst 2 000 kronor ha skänkts under året. Gåvomottagarna ska vara godkända av Skatteverket. Nu återinförs skattereduktion för pengagåvor till svenska stiftelser, svenska ideella föreningar och svenskregistrerade trossamfund vars ändamål är att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning. Den som har fyllt 18 år och har skänkt minst 2 000 kronor under ett år får dra av 25 procent av det skänkta beloppet. De enskilda pengagåvorna får inte vara mindre än 200 kronor för att vara avdragsgilla.

  – Du kan dra av 1 500 kronor om året. Avdraget är 25 procent så för att kunna dra av 1 500 ska du totalt ha skänkt 6 000 kronor,
  säger Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.